Kış Aylarında Gözlük Kullanımı

Kış Aylarında Gözlük Kullanımı

Yılın dört mevsimi kullandığımız gözlüklerimiz göz sağlığımızı korurken, aynı zamanda trend ürünlerle modayı da yakından takip etme olanağı sunar.

 

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, sürekli optik gözlük kullanmak sorunda olanların en büyük problemi, camlarda buğulanmadır. İç ve dış mekan değişikliği esnasında maruz kaldığı sıcaklık farkından ve günümüzde zorunlu hale gelen maske kullanımından dolayı buğulanan camlar, hayatımızı zorlaştırıyor.

 

Uzun zaman yüzümüzde taşıdığımız gözlüklerimizin camlarında farklı filtreler kaplanmış olsa da buğu sorununu çözemeyenler için birkaç tavsiyemiz olacak…

 

İçerisinde bulunan kimyasal maddeler camlarda bariyer görevi görürken, soğuk hava ile sıcak havanın çarpışmasından meydana gelen su zerreciklerinin cam yüzeyinde tutunmasını engelleyerek, buğulanmayı en alt seviyede tutan tıraş köpüğü, diş macunu gibi kişisel bakım ürünlerini deneyebilirsiniz. Yine aynı işlevi gören, arabalarda kış aylarında kullandığımız antifriz suyu ile gözlük camlarınızı silerseniz buğulanmayı engellemiş olursunuz.

 

Uzmanlar, güneş gözlüklerinin kış aylarında da kullanılması gerektiği üzerinde ısrarla duruyorlar. Başlıca sebeplerinden biri de gözlerimizin maruz kaldığı UV ışınları. Buna ek olarak karlı ya da deniz kenarında iseniz, ortamın yansıtıcı özelliklerinden dolayı bu zarar katlanarak artıyor. Güneşin zararlı etkilerini minimuma indirerek göz sağlığınızı en üst seviyede korumak yalnızca güneş gözlüğü kullanımı ile mümkün olmaktadır.

 

Uzman tavsiyelerini dikkate alarak hem göz sağlığınızı korumak, hem de şık ve modern bir görünüme kavuşmak için gözlük kullanımına dikkat etmek artık gündelik hayatımızın bir parçası haline geldi.