Yüz Şeklinize Göre Gözlük Seçimi

Yüz Şeklinize Göre Gözlük Seçimi

Güneş veya optik çerçeve alırken öncelikli dikkat etmemiz gereken noktalardan biri, beğendiğimiz ürünün yüz şeklimize uygun olup olmadığıdır. Eğer mağazadan alışveriş yapıyorsak, deneyimli satıcınız sizin yüz tipinize uygun önerilerde bulunarak en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Ancak internet ortamından online sipariş verecekseniz, kendi yüz tipinizi tanımanız, yüzünüze uygun gözlük satın alabilmeniz için önem arz edecektir.

 

OVAL YÜZ TİPİ

 

Oval yüz tipine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, hafif dar bir alın, yumuşak yüz hatları ve keskin olmayan bir çene kemiği yapısına sahipsiniz demektir. Bu yüz şekline sahip kadın ve erkekler oldukça şanslı çünkü neredeyse tüm gözlük modellerini rahatça kullanabilirler. Kare, yuvarlak ya da kelebek modellerden tutun da, çerçevesiz veya özel tasarım ürünleri de cesurca taşıyabilirsiniz.

 

YUVARLAK YÜZ TİPİ

 

Oval yüzlere nazaran daha dolgun olan yuvarlak yüz hatları, belirgin elmacık kemikleri ve kavisli bir çene yapısına sahiptir. Yüz hatlarına dikkat çekmeyen ince metal çerçeveler ya da çerçevesiz modelleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda renkli ve alt kısmı belirgin olmayan linör modeller de öncelikli tercihiniz olabilir.

 

KARE YÜZ TİPİ

 

Genelde elmacık kemikleri yüksek olan bu yüz tipinin çene, çene kemiği ve alın kısmı belirgindir. Hafif yuvarlak ya da kavisli gözlüklerle yüz tipinizi daha uzun gösterebilirsiniz. Dar çerçevelerle şakaklara dikkat çekilerek vurgulanan yüz hatları ile daha vurgulu bakışlar elde edebilirsiniz.

 

ÜÇGEN YÜZ TİPİ

 

Sivri bir çene, çıkık elmacık kemikleri ve uzun bir yüz hattınız var ise üçgen yüz tipine sahipsiniz demektir. Keskin hatları daha da yumuşatmak için dar çerçeveler, çekik kelebek modeller, çerçevesiz modeller gibi tercihleri ilk etapta düşünebilirsiniz.

 

 

Unutmayın ki, günün her saati kullanıma uygun, rahat ve konforlu bir kullanım sunan David People Çerçeveleri ve güneş gözlükleri, sağlığınızı önemserken, aynı anda son moda trendleri sizlerle buluşturarak ,yüz tipinize en uygun gözlüğü kullanmanızı hederfler.